Viikonvaihteessa Aino ja Artturi pääsivät vihdoinkin tupaan vinttikamarista. Sukututkimukseen hurahtaneena on pakko todeta, että Ainon ja Artturin sukujuuret ovat Luodon kunnan Tyynelässä. Jotkut ovat sanoneet, että tontut olisivat lähtöisin Virosta mutta suvun päämies vakuutti, että aitoja luotolaisia he ovat. Adoptoimme tämän pariskunnan jo kolmisen vuotta sitten. Suosittelen kesäreissua Tyynelään.

artturi.jpg  

Aitassa on lojunut yli 50 vuotta meidän talon edellisen emännän Vieno-neidin käsilaukku. Hiukan se on ränsistynyt, mutta kukapa kukkeimmillaan on tuosta vanhempana.

vieno.jpg

Laukku sopisi varmaan 50-lukulaiseksi. Näen aivan silmissäni Vienon käsilaukku kädessä, 50-luvun tyypilliset silmälasit  ja lammasturkkinen hattu päässä.

Ei merta edemmäs kalaan

Helsingin reissulla kattelin tyttäreni kanssa itselleni villakangastakkia, sellaista polven yläpuolelle-mallia, jonka voisi laittaa hameenkin kanssa. Ei löytynyt sopivaa sieltä eikä Seinäjoeltakaan. Kaikki kauppasivat kevyttoppiksia ja vähän paksumpiakin. 

Viikonloppuna kävimme Tuurin Siltalassa ja sieltähän heti yksi takki pyysi päästä mukaani. Ei rasittanut myöskään liikaa kukkaroa. Takki tuli ekstrana kun varsinainen asia oli ostaa ne nostavat vaan ei tyrkyttävät. Rintsikat meinaan. Olen jo monena vuonna käynyt Triumphin asiantuntijan vastaanotolla. Ei tarvi kuin sovituskopissa olla ja sinne tuodaan mallit ja kattotaan, nostaako riittävästi ja sopiiko kuppiin. Me naiset kyllä tiedämme, mitä on aivan itsekseen ostaa liivejä. Mukaan koppiin otetut liivit eivät sopineet, pue vaatteet uudelleen ja etsi uusia kokoja ja malleja jne. jne. Tässä valinnassa ei Miehenkään asiantuntemus riitä.

Rintsikoista on hyvä aasinsilta Me too-kampanjaan. Hyvä, että ahdisteluista puhutaan. Monet meistä tiedämme tyyppejä, jotka puhuvat törkeitä, jos eivät kähmi. Teeveessä haastateltiin paria nuorta naista, jotka sanoivat, että miesten tuijottelu häiritsee. Nuori mies oli puolestaan hämmästynyt, että eikö naisia saa enää kattoakaan. Tässä on yhden vanhan työmiehen opetus nuoremmille työkavereille: "Kyllä naisia saa kattoa, mutta ei sonnin silmillä". Oon samaa mieltä. Mulla ei oo mitään hätää, ulkonäkö ja ikä suojaa kummasti.