aitta%20ulko-normal.jpg 

aittasis%C3%A4b-normal.jpg 

Tämän aitan historia olisi mielenkiintoista tietää, mutta enää ei löydy kertojaa. Vuonna 1928 otetussa kuvassa aitta on tämännäköinen. Aitan laudoitus ei kuitenkaan ole alkuperäinen sillä aitan vasen puoli on ollut avoluttina. Oikealla on puori ja välissä on lautarakenteinen osa. Nyt mietimme, voisiko laudoituksen kenties purkaa. Tuumaillaan ja saatetaan etsiä joku viisaampi miettimään asiaa. Nykyinen huopakatto on huonokuntoinen ja tulevana kesänä se pitäisi kattaa uudelleen. Onneksi mun ei tarvi osallistua korjaamiseen. Korkeanpaikan kammoisena en pystyisi kiipeämään metriä korkeammalle.  

Ennen kattoremonttia yläkerran aitat pitää tyhjätä tai suojata. Mun kohdalla kunnon tyhjennys onnistuu, jos olen riittävän kiukkuinen. Silloin lentää tavaraa roskikseen. Jos lähden aittaa tyhjäämään muistellen, en malta poistaa mitään. Siirrän vain paikasta toiseen. 

kranssiovi1%20%282%29-normal.jpg 

Teemme joka vuosi marraskuussa mustikkakranssit aitan oviin. Silloin ne ovat vihreitä, pääsiäisen aikaan jo lähellä oven väriä ja kesällä tummanpunaisia. Kranssit kestäisivät kyllä useamman vuoden mutta uusien tekeminen aloittaa meidän joulumme.