Joulu innoittaa siivoamaan kirjahyllynkin. Vai oliko eilisen testin vuoksi pakko käydä hyllyt läpi? Kirjat ovat olleet mulle aina tärkeitä eikä mitään ole oikein malttanut laittaa kiertoon tai peräti roskiin. Mutta nyt lähtee:

kirjat.jpg  

Siinä menee elämänhallintaoppaita, joista osa taisi jäädä lukematta, vanhoja koulukirjoja, dekkareita ja romaaneja. Lähtee myös Anna Walgrenin Lapsikirja, joka oli 80-luvulla kova sana. Sen oppien mukaan olisi pitänyt lapset hoitaa ja kasvattaa, ainakin kirjakerholaisten äitien lapset. Tämän Wahlgrenin lapset ovat muistaakseni aikuisena ankarasti kritisoineet äitinsä kasvatusmetodeja. Jos meidän lapsilla on sanomista kasvatuksesta, saan onneksi laittaa kaikki Wahlgrenin syyksi.

Karsinnassa kysyin joka kirjalta, että oletko niin kiinnostava, että luen sen toiseen (tai ensimmäisen) kertaan. Helpottaa, kunhan saan ne raahattua vintiltä paperinkeräykseen.

Kävin tänään opiskeluaikaisen kurssikaverini ja virkasiskoni eläkekahveillakin. Se eläkeläinen on ensimmäinen oikealta.

naiset.jpg  

Tässäkin oli kahvit, mutta sen jälkeen lähdimme jäähyväiskierrokselle Tampereen ravitsemusliikkeisiin opintojen päättymisen kunniaksi. Silloin oli vuosi 1977 ja nyt 2016. Niin ne vuodet vierivät.