Vuosikymmenten mittaan on ollut pakko huomata se, että mulla saisi olla hiukan enemmän pitkäjänteisyyttä. Innostun helposti uusista jutuista, mutta valitettavasti kyllästynkin, jos asia ei ole riittävän kiinnostava. Itteäkin hämmästyttää, että entisöinnissä voin tehdä töitä yhden mööpelin kimpussa koko talven.

kaappi%20hein%C3%A414-normal.jpg 

Tästä renginkaapista olen jo useamman talvikauden poistanut tuota vihreätä "Miranolia", joka ei ole kaapin alkuperäinen väri. Ja työ jatkuu. En tee tätä entisöintipiirissä koko aikaa vaan se on lähinnä välityö, kun opettaja ei ehdi antaa ohjeita toisesta työstä. 

Vein tämän kaapin muistaakseni runsaat 15 vuotta sitten entisöintipiiriin. Siellä kävi yksi antiikkimööpeleitä ostava ja myyvä mies katsastamassa meidän tuomia kalusteita. Hän lupasti tästä heti 5000 markkaa (oli vielä markka-aika). Totesin hänelle, etten taatusti myy, kun noin paljon lupaat. Kaapin tekee arvokkaaksi yläosassa oleva kuva:

kotka-normal.jpg  

Se on Venäjän kaksoiskotkanpää. Kuvassa näkyy kaksipäinen kotka, siivet, kruunu, valtikka ja miekka. Tämä on samantyylinen kuva, mikä on Kansallismuseossa tsaari Nikolain valtaistuimen selkämyksessä. Tästä osasta piti tarkkaan sentti sentiltä poistaa maalia, ettei tuo pohjakuva tärveltyisi.

Arvelen, että kaappi on maalattu vihreäksi itsenäistymisen jälkeen. Tai kenties haluttiin tupaan lisää väriä. Tämäkin kaappi on miehen mumman tuvan liiveristä, niinkuin suurin osa meidän vanhoista kunnostetuista huonekaluista.

Kaappi oli tuon näytön jälkeen yli 10 vuotta aitassa odottamassa parempia aikoja. Silloin tuntui, että päällimmäisen maalin poistaminen on liian iso homma. Onneksi en silloin aloittanut, sillä nyt on jo hieman enemmän tietoa ja ehkä taitoakin. Nyt poistan mahdollisimman hyvin vihreän värin ja pyrin opettajan ohjauksessa palauttamaan alkuperäiset värit. Tämä on ikuisuusprojekti, mutta mielenkiintoinen.