Teimme parisen viikkoa sitten jokakesäisen visiitin ystävämme Helenan luokse Tampereelle. Emme istuskelleet koko aikaa sohvalla rupattelemassa vaan tottahan kiertelimme kaupungilla: Olemme pikkuhiljaa tutustuneet uusiin kohteisiin eli emme suinkaan mene aina Suvilaivalle emmekä Paapan kapakkaan.

Tutustuimme Tampereen tuomiokirkkoon, jonka olen nähnyt eka kerran ulkoapäin jo vuonna 1974 opiskelujen alkaessa. Ei vain ole tullut aikaisemmin käytyä siellä.

tuomiok.jpg  

Halusin nähdä kirkon lisäksi Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli -maalauksen. Oli hiukan samanlainen pettymys kuin Mona Lisan näkeminen Pariisissa. Taulu oli pienempi mitä olin kuvitellut ja se oli lehterillä, eikä päässyt katsomaan lähempää.

kirkko%20sis.jpg  

Plevna sen sijaan on tuttu. Terassilla opetin emännällemme ja Miehelle laivojen tekemistä. Niitähän ei voinut tehdä ilman paperikuitteja.

oluet.jpg  

Plevnassa on jotain erityistä, kuten tarjoilijoiden työasut ja

plevna%20tarj.jpg  

hyvä ruoka. Tällä kertaa minulle maistui maksapihvit.

plevna.jpg  

Ihmettelimme, miksi annokset ovat niin suuria. Voisikohan saada puoli annosta niinkuin ennenvanhaan Luomalan ruokalassa? Miksi näitä pohtimaan, kun etukäteen tiesimme mainiot annokset.

Uusi Ratinan ostoskeskus oli iso mutta aivan "tavallinen", millaisia keskuksia on kaikissa isoissa kaupungeissa. Ravintola Periscopen kattoterassill oli pakko piipahtaa olusille ja katsomaan maisemia. Täältä voisi seurata Suomi-Ruotsi maaotteluakin.

ratinan%20periscope.jpg  

Piti hämmästellä myös ratikkalinjan työmaata Hämeenkadulla Tammerkosken sillan kupeessa

silta.jpg  

ennenkuin lähdimme Pyynikin kesäteatteriin Teemu Roivaisen konserttiin. Teemu on mun kakkosmies  Kyösti Mäkimattilan jälkeen ja ennen Amadeusta. Nämä ovat mun kolme tangokuningasta.

teemu.jpg  

Ei konsertti ollut pelkkää tangoa, enemmänkin oli Frank Sinatraa, josta Teemu näyttää tykkäävän. Enemmän kuin minä. En ole muuten ennen nähnyt ainuttakaan konsertti- tai tanssipaikan bäckstagea. Nyt näin ja kuvasinkin: Sateen sattuessa ei olisi mikään kuiva paikka.

b%C3%A4ckstage.jpg  

Oli taas niin mukava viettää pari päivää Tampereella Helenan huolehtiessa meistä. Ajattelinkin, että jos mun olisi aivan pakko muuttaa pois nykyisestä asuinpaikasta, muuttaisin tähän Keskustorin kupeeseen ja yläkerroksiin.

tornitalo.jpg

Eikös ihmisellä pidä olla unelmia?