Olimme viikonloppuna isolla kirkolla eli Helsingissä. Sunnuntaiaamulla istuimme junaan ja nautimme matkasta. Lähtiessä pakkasta lähes 20 astetta, perillä loskakeli.

aa%20junasta.jpg

On nämä tekniset vempaimet aikamoisia. Mies seurasi ajoittain Sport Trackerilla, missä mennään ja mikä on nopeus.Jälkimmäinen ylitti roimasti hänen hiihtovauhtinsa.

aa%20sport.jpg  

Taidenäyttelyssä

Varsinainen matkakohde oli galleria Duetto Kalevankadulla ja siellä taidegraafikko Heli Kurunsaaren näyttely.

Mun ehdottomat ykköset ovat vasemmalla oleva Lammenrannan lapset ja tekijä Heli eli kummityttöni.

aa%20lammenrannan.jpg  

Tässä vain muutama teos.

aa%20taulut.jpg  

kupla.jpg  


Hotelli Torni

Majoituimme Torni-hotelliin, koska emme ole olleet siellä aikaisemmin ja koska sillä on niin mielenkiintoinen historia. Onhan se ollut sodan jälkeen neuvostoliittolaisten valvontakomission jäsenten majapaikka. Nyt aivan upea hotelli.

Hieno jugendia ja art decoa joka paikassa. (Nuo sanat ja merkitykset olen oppinut entisöintipiirissä). 
Kokolattiamattokin voi olla upea.

aa%20k%C3%A4yt%C3%A4v%C3%A4.jpg  

Nurkkasuojatkin hiukka parempaa työtä.

aa%20kulmat.jpg  

Tyylisuunnasta ei ole tietoa, mutta erittäin asiallinen opastus hississä.

aa%20hissi.jpg  

Huoneemme

aa%20sein%C3%A4.jpgaa%20tuoli.jpgaa%20tuolit.jpg  

Syötiinkin

Heli vei meidät ravintola Zetoriin, jossa myöskään emme ole ennen käyneet. Aivan tutun näköistä rekvisiittaa, kuten puusukset, Senior-lypsykoneen kannu ja tietenkin muutama traktori. Ja hyvä ruoka.

Illalla kävimme vielä Forumin irkkupaikassa varmistamassa, ettei keskellä yötä nälkä yllätä. Samalla katsoimme futisottelun. Minäkin. Piti kysyä tarjoilijalta, ettei kait siellä ole mitään yläikärajaa. Muut olisivat sopineet meidän lastenlapsiksi. Kyllä mummutkin olivat tervetulleita.

Ja unohdettiin

Ostimme tietenkin tuliaisia pojanpojalle. Keväisen myssyn ja kintaat, jotka jäivät junan tavarahyllylle ja ovat nyt jossain löytötavaratoimistossa. Soittelin toimistoon, josta kerrottiin, että lähettävät mahdollisesti löytyneen muovikassin postissa ja perivät löytöpalkkiota ja lähetyskuluja varmaan enemmän, mitä tavarat maksoivat. Nyt tuumaan, annanko lahjat heille vai maksanko ostokset kahteen kertaan. Arvaa, harmittiko. VR on ulkoistanut löytötavaroiden toimittamisen eikä niitä toimiteta enää esim. lähimmälle asemalle. Ystäväni unohti 70-luvulla vaunun ikkunalle lompakon, jonka konduktööri otti talteen ja palautti lähtöasemalle. Ennen oli yksinkertaisempaa. 

Suoraan kirjailijailtaan

Suoraan junalta menin meidän kirjaston kirjailijailtaan, jossa Unto Katajamäki kertoi kirjoittamisestaan ja kirjoistaan. Unto on meidän entinen lukion rehtori, joka jatkoi työuraansa Hyvinkään opetustoimenjohtajana. Erityisen kiinnostavaa oli kuunnella Punaisen Valpon varjossa -kirjan kirjoittamisesta. Valpokin liittyy Torni-hotelliin juuri valvontakomission vuoksi. Unto on myös dekkarikirjailija ja ostin häneltä kirjan Kuka murhasi galleristin. 

unski.jpg  

Koko viikonlopun jutut kietoutuivat toisiinsa: galleriasta aloitimme, siirryimme Torniin ja sieltä Valpoon ja lopuksi galleristi murhattiin. Säpinää kerrakseen.