Alajärvellä toimivassa Järviradiossa on usein kuuntelijoiden toivomaa musiikkia, joka maksaa kymmenisen euroa/toivomus. Moni soittaa ja toivoo jotain kappaletta "omaksi iloksi". Aikamoinen hinta yhdestä kappaleesta. Mutta tuo kustannushan on suhteellista. Joku käyttää saman summan lottoamiseen ja toivomuksena on päävoitto tai ainakin jotain voittoa. Kummasta tulee parempi mieli?

Minäkin toivoin!

Yhden ainoan kerran olen soittanut paikallisradioon ja jättänyt levytoiveen. Meidän remonttiloppiaisena olimme koko päivän töissä, minä krapasin tuvan kattoa ja mies teki vintillä kirvesmiestöitä. Meillä oli kahvit ja eväät mukana ja siitä sainkin idean soittaa Radio Simpsiöön. Toivoin Anneli Pasasen kappaletta Rakkaus jää, joka on meidän ensimmäisellä yhteisellä LP:llä. Viestiksi laitoin; "Elina kutsuu Erkin päiväkahville". 

Muutaman kuukauden kuluttua töissä päiväkahvilla kerroin tästä toiveesta. Siihen meidän keittiön emäntä sanoi, että oli kuullut tuon kappaleen ja terveiset. Olivat kuulemma porukalla ihmetelleet, että kyllä pitää naisen olla miehenkipeä kun radios kuuluttelee päiväkahviseuraa. No, selkisi asia.

Miksikö laitoin tuollaisen otsikon ja miksi kirjoittelen Järviradiosta? Minäkin laitan tässä "omaksi iloksi" ja toivottavasti teidänkin iloksi muutaman kuvan meidän tämänaamuiselta sumu- ja sienireissulta. Toimme muutaman sienen kotiin ja tunnistimme kehnäsienen, voi- ja herkkutatit. 

mies%20sumusta-normal.jpg Mies sumusta

olkipaalit-normal.jpg

Olkipaalit odottaa pyörittäjää

kuusi-normal.jpg  

Onkohan kuusi kipiä?

suopursu-normal.jpg 
Suopursumetsikköä

seittikupu-normal.jpg  

Uudentyyppistä seittidisainia

seittihelmet-normal.jpg  

Helmiaskartelua