Kotiliesi.jpg  

Kovin pitkä aika on siitä, kun Martta Wendelin kuvasi Kotilieteen  koulumatkaa tuulessa ja tuiskussa. Paljon vähemmän on aikaa siitä, kun viimeksi kirjoittelin tänne. Aika pitkältä tämäkin hiljaisuus tuntuu. Ja aika hankalalta tuntuu saada sopivia sanoja toistensa perään. No, kokeilen.

Jos kysyt, mitä nyt kuuluu, vastaus on, että aivan tavallista eläkeläisen elämää. Mutta kuuluuhan muutakin. Meillä on nyt viisi lastenlasta; pojan perheessä Matias 8 v, Samuli 5 v ja Lauri 2,5 v. Tyttären perheessä Sini 4 v ja Miska 2 v. Ja mikä hienointa, molemmat perheet asuvat aivan lähellä. Tapaamme heitä vähintään kerran viikossa, joskus useamminkin. 

Harrastuksiin kuuluvat edelleen sukututkimus, käsityöt, lukeminen, huonekalujen entisöinti ja puutarha. En muista, kirjoitinko kuntosalista ja kuntojumpasta. Sekin kuuluu nykyään keskiviikkoihin.

Sukututkimusta
Olen tutkinut sukuja jo yli 10 vuotta ja se on tuonut paljon uutta ja mielenkiintoista. Osaan jo aika monta reittiä pitkin etsiä sukulaisia. Kirjoitan myöhemmin siitä, miten löysimme Miehen vaarille ensimmäisen sukulaisen.

Käsityöt
Enhän minä osaa vieläkään - pian 74 -vuotiaana - istua kädet sylissä keinutuolissa. Jos istun, otan aina käsityön käsiini. Nyt mulla on myös huollettu neulekone, joka oli paketissa 35 vuotta. Ja islantilaisneuleitakin olen opetellut.

Kirjat
Olen sanonut, että jos saisin pitää vain yhden harrastuksen, se olisi lukeminen. Ja nykyään myös kuuntelu.

Huonekalujen entisöinti
Tämä jatkuu joskin hieman hitaammin. Kovin monta mööpeliä en voi kunnostaa, kun Mies ei suostu laajentamaan taloa!

Puutarha
on se meidän kesäpaikka ja kesätyöpaikka, josta nautimme.

Kuntosali ja -jumppa
Tämä ei ole mitään mielipuuhaa mutta pakko on pitää ittestään huolta, että saa terveenä kuolla.

Näistä ajattelin kirjoittaa, kunhan pääsen alkuun. Ja on oikein mukavaa, jos löysit tämän jutun.