Olin lapsena kateellinen naapurin Riittalle, jonka äiti vaihteli usein huonekalujen järjestystä. Oli jännää, kun pöytä ja kaappi olivat joskus aivan uudessa paikassa. Meillä kaikki pysyi paikallaan. Mihinkäs olisi siirretty ikkunoiden välissä olevaa parimetriä korkeaa isoa kaappia tai seinänvieruspenkkejä tai ylisänkyä?

Meidän tuvassa on juuri nuo kiinteät kalusteet eli emme siirrä kuin keinutuolia välillä teeveenurkkaan ja välillä takkavalkeaan päin. Onneksi alakerrassa on työhuone, jossa on ollut mun ompelukone ja saumuri ja aikamoinen määrä kankaita, lankoja ja käsityölehtiä.

Sain päähäni, että nyt siirretään ompelukset yläkertaan ja tuodaan tietokone alakertaan. Niin teimme ja haimme Ikeasta uudet työpöydät ja laatikostot. Pöydät olivat kaupassa sopivan kokoiset ja tukevan tuntuiset. Eivätpä olleet enää kotona. Ikeassa pöydät oli ruuvattu lattiaan ja siitä tukevuus. Nyt ei tarvi kuin hiukan lonkalla vahingossa pökätä niin pöytä siirtyy. Ei siirry kauaa, kun tilasimme K-raudasta määrämittaisen pöytälevyn, sellaisen mitä on keittiön työtasoina ja laitamme sen Muuramen laatikostojen päälle. Johan pysyy.

Hiukan on meillä molemmilla tottuttelemista alakerrassa työskentelyyn. Mies on tottunut, että tästä kamarista kuuluu surinaa ja joskus tuskailujakin ja nyt on aivan hiljaista. Minä tutkin netissä sukuja eikä näille sukulaisille voi puhella. Tuo sukututkimus on niin koukuttavaa salapoliisihommaa, että siinä unohdan kaiken muun. Pari unohdusta on jo parin viikon aikana tullut. Isänpäivälauantaina tein lihapataa ja kun sen kypsyminen kestää, istuin koneelle. Havahduin liian myöhään, pata oli palanut hieman pohjaan ja kuivunut. Tuli oikein nyhtösoosia.

Viime viikolla tein jouluksi maksalaatikot mutta niitä olemme jo syöneet, kun ensiksi kuorimme palaneen pinnan pois. Uudet laatikot teen ensi viikolla. Eihän millään voi päästä kovin pikaisesti Miehen Mäntässä 1600-luvulla asuneen esi-isän luota hellan ääreen. Onhan siinä matkaa yli 100 kilometriä. Nyt mun seinällä tietsan takana on muistutus, joka toivottavasti tepsii.

aa%20tietsa.jpg


En sentään koko aikaa istu tietokoneella sukujen parissa. Saimme hiukan etuajassa valmiiksi havuköynnöksen, joka on meillä 20-vuotinen perinne.

uusi%20k%C3%B6ynn%C3%B6s.jpg  

Ei tällä kertaa muuta kuin itselle parempaa muistia ja keskittymiskykyä ja kaikille leppoisaa joulun odotusta.